Защитникът на новия италиански шампион Наполи - Ким Мин-Дже, е провел разговори с Пари Сен Жермен за евентуален трансфер. 26-годишният южнокореец е свързван силно и с Манчестър Юнайтед през последните месеци, след като привлече вниманието на европейските грандове със силните си мачове за партенопеите. Бившият футболист на Фенербахче имаше основна роля за спечелването на Скудетото от Наполи.

Мениджърът на „червените дяволи“ - Ерик тен Хаг, е дал приоритет за привличането на класен нападател през лятото, но нидерландецът иска да подсили и други зони в отбора си. По-рано тази седмица се твърдеше, че Юнайтед е провел разговори с представителите на Ким, но същото са сторили и от ПСЖ.

Gulliver/GettyImages
35 снимки

Според RMC Sport, френският шампион също е поставил Ким в списъка си за лятото и вече са започнали да опипват почвата, като са се свързали с представителите на защитника. Спортният директор на ПСЖ - Луис Кампос, имал среща с обкръжението на Ким.

Въпреки това отново беше подчертано, че предпочитанието на бранителя, ако напусне Наполи след само 12 месеца в Италия, ще бъде трансфер във Висшата лига. По-рано през седмицата имаше информации, че Манчестър Юнайтед вече е предложил колосална оферта на Наполи за Ким, който „мечтае“ да играе в Англия. Смята се, че настоящият договор на Ким съдържа клауза за откупуване от 50 милиона евро. Агентът на играча обаче отрече да има сключено споразумение с „червените дяволи“.

Тен Хаг призна по-рано този месец, че все още не е наясно колко ще трябва да похарчи клубът това лято, но се очаква Юнайтед да допълни бюджета, като продаде редица играчи, сред които капитана Хари Магуайър, Антони Марсиал и Дони ван де Беек.