Наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел каза, че в клуба няма „липса на респект” към Единсон Кавани, след като бащата на нападателя каза, че френският тим няма уважение към уругваеца.

По-рано през месеца Кавани запита ПСЖ да напусне, след като Атлетико Мадрид иска да го вземе, а също така и Челси има мераци за футболиста. ПСЖ победи Реймс с 3:0 за Купата на Лигата през седмицата, като в срещата липсваше Кавани.

„Гадно е, че той не беше с нас тук, но не се чувства добре, след като има контузия. Нямаме никакви новини около ситуацията”, каза германският наставник.

Кавани, който е с изтичащ контракт с ПСЖ през лятото, има само 14 мача за отбора през този сезон след пристигането на Мауро Икарди от Интер Милано. Въпреки че е искан от Челси, 32-годишният Кавани иска да премине в Атлетико Мадрид, който е воден от Диего Симеоне и това е предпочитаният избор от футболиста.

„Искам синът ми да играе в Атлетико. Симеоне го иска, но треньорът на ПСЖ пък го иска да остане на „Парк де Пренс”, за да им помогне в Шампионската лига, каза Луис Кавани – бащата на футболиста.

„Мисля, че има голям шанс той да отиде в Атлетико, като испанците ще са опция и през юни. Има много клубове, които имат интерес към него, но след като си дал дума на някой, то трябва да я спазиш”, каза Луис, намеквайки, че ПСЖ не пуска сина му за трансфер.

„Той е играч, който има нужда да играе, а сега записва от четири до шест минути за отбора. ПСЖ не го третира честно”, завърши Кавани-старши пред испанските медии.