Преговорите между Пари Сен Жермен и Валенсия за трансфера на португалския футболист Гонсало Гедеш са се провалили, съобщава „L’Équipe“. Двата клуба не са успяли да постигнат споразумение относно трансферната сума на играча.

От Пари Сен Жермен обявиха, че няма да се разделят с футболиста срещу по-малко от 60 милиона евро.

На този етап от Валенсия не са склонни да дадат повече от 40 милиона евро, плюс допълнителни бонуси за португалския национал.

От Пари Сен Жермен не възнамеряват да продават Гедеш на всяка цена и са отказали на Валенсия, като на този етап преговорите между двата клуба са прекратени.

Гедеш се представи много силно през миналия сезон именно с екипа на Валенсия, където игра като преотстъпен.

Собственикът на Валенсия Питър Лим проведе среща с президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи по време на контролата на френския отбор срещу Атлетико Мадрид, която се проведе преди няколко дни в Сингапур, но двамата не успяха да сближат позициите си относно трансфера на Гедеш.

“Прилепите” залагат на изчаквателна политика с цел парижани да свалят исканията си с наближаването на края на трансферния прозорец.

Самият футболист желае да играе на “Местая” под ръководството на Марселино, защото знае, че на “Парк де Пренс” ще бъде твърда резерва.