Разводът между Неймар и Пари Сен Жермен е практически цялостен и има реална възможност бразилецът да напусне френския клуб още през този летен трансферен прозорец.

Всъщност футболистът вече съобщи чрез социалните медии своето желание повече да не се връща в Париж.

Още през миналото лято Неймар имаше желание да напусне „Парк де Пренс“, но тогава шефовете на ПСЖ успяха да го убедят да продължи кариерата си в отбора.

Сега обстоятелствата са различни и това може да улесни неговата продажба. Неймар е уморен от европейските неуспехи на ПСЖ и разбира, че трябва да заиграе в по-добра лига, за да продължи спортната си кариера.

Неймар също така е наясно, че пред него има няколко възможности, за да продължи кариерата си. Най-голяма вероятност има той да се завърне в Барселона, да премине в Реал Мадрид, да заиграе в Байерн Мюнхен, Манчестър Юнайтед и Челси. Това са единствените клубове, които могат да си позволяват от финансова гледна точка бразилеца, пише „L’Equipe“.

Неймар знае, че сбърка, когато напусна Барселона. Очевидно е, че той го направи по икономически причини, но в същото време футболистът имаше надеждите, че може да бъде в основата на голям печеливш проект в Париж и той да бъде главният герой в него. Минаха две години и ПСЖ се провали в Европа.  

Неймар е абсолютно демотивиран да започне новия сезон в Париж и ръководството на клуба го знае. ПСЖ се опита да реши проблема с подновяването на договора на играча и увеличаването на неговата заплата, но вече не става въпрос за пари. Неймар иска да печели важни трофеи и да се чувства щастлив на терена.

Неймар вече намекна, че може да се завърне в Барселона, където неговите приятели го обичат. Той иска да играе отново с Меси и Луис Суарес. Това е неговото желание, но всичко зависи от ПСЖ.

Шефовете на парижкия клуб все още не са взели решение относно съдбата на Неймар. При много изгодна оферта е много вероятно да се стигне до неговата продажба. В ПСЖ имат за цел да задържат на всяка цена Килиан Мбапе. Неймар вече не е в центъра на вниманието. Старши треньора Томас Тухел поиска голямо разчистване в съблекалнята, за да се опита да започне от нулата и също няма да бъде против евентуалната продажба на Неймар. Германският специалист вече е уморен от скандалите, които генерира неговата звезда.