Срещата между Неймар и шефовете на Пари Сен Жермен видя своя край след тричасова сбирка. Първите информации, долетели от Париж, бяха, че бразилският нападател е акостирал в 10,10 сутринта на „Камп де Лож”, след като е кацнал във френската столица в 8,30 сутринта.

На ранде-вуто той се е срещнал с новия директор на ПСЖ – Леонардо. Сбирката е инициирана именно от шефа на клуба, след като се разбра, че Неймар иска да напусне клуба и да се завърне в Барселона. Именно от „лос кулес” бразилецът премина във френския хегемон, превръщайки се в най-скъпия футболист в историята на футбола със своите 222 милиона евро.

По-късно Неймар сподели, че най-хубавият му спортен спомен е именно победата над ПСЖ с Барса с 6:1 в Шампионската лига на „Камп Ноу”.

Неймар не премина през задължителните медицински тестове, като също така не бе част и от тренировката на ПСЖ. Това показаха и фотосите от клуба, които не видяха снимки с Неймар на тренировъчното игрище за отбора, воден от Томас Тухел.

Към този момент е ясно, че Ней няма да вземе участие в първата контрола на ПСЖ за лятото – срещу германския Динамо Дрезден, в Германия. Бъдещото му появяване на предсезонното турне в Азия също е под голяма въпросителна.