Италианският шампион Ювентус подготвя трансферна бомба през следващото лято. „Биаконерите“ планират да предложат на Пари Сен Жермен размяна между Кристиано Роналдо и Неймар, това твърди журналистът на „Tuttomercatoweb“ Танкреди Палмери.

Според него основата причина за подобно развитие е заплатата на португалеца, която тежи на Юве. Самият Кристиано също не смята да остава в Торино, след като договорът му изтече през лятото на 2022 година. И поради тези причина италианците ще искат да ограничат загубите, като се разделят с него през следващото лято, за да не го изгубят без пари година по-късно.

Смята се, че ПСЖ е един от малкото клубове, които може да си позволят португалеца, като вчера спортният директор на парижани Леонардо не отхвърли възможността Кристиано един да заиграе във френската столица.

Договорът на Неймар с Пари Сен Жермен също изтича през лятото на 2022 година. Във вчерашния ден от „Парк де Пренс“ обявиха, че са започнали преговори с бразилеца за нов контракт, но подписването му не изглежда да е близо. Смята се, че приоритет на парижани е оставането на другата звезда на тима – Килиан Мбапе.

Заплатите на Роналдо и Неймар са идентични, така че това няма промени особено ситуацията за Ювентус от гледна точка на финансовата тежест. Разликата е, че така клубът няма да е изпуснал Роналдо без да получи нищо в замяна и ще има друга голяма звезда в състава. Бразилецът е и със седем години по-млад от Роналдо.

Все пак от ПСЖ много трудно биха се разделили и с бразилеца. Според някои слухове целта на собствениците на клуба е да съберат Неймар, Мбапе и Роналдо в един отбор.