Президентът на Френската футболна федерация Ноел Льо Грае призна, че Зинедин Зидан скоро може да поеме отбора на Пари Сен Жермен. Зидан, който е без работа, след като напусна Реал Мадрид през лятото на 2021 година, е силно свързан с поста на нов старши треньор във френската столица.

Почти сигурно Маурисио Почетино ще бъде освободен след края на сезона, катарските собственици на ПСЖ са определили Зидан като първи избор за наследник на аржентинеца. 49-годишният специалист е свързван и с поста на селекционер на Франция, след като Дидие Дешан напусне слез края на Световното първенство в Катар.

„Трябва да внимаваш какво казваш. Зидан показа в Реал Мадрид, че притежава качества, които е трудно да си представим“, каза Льо Грае пред „L'Equipe“, когато го попитаха дали Зидан може да замени Дешан в бъдеще.

„В съзнанието на французите той може да бъде негов наследник. Ще видим. Ако Дидие и аз се разделим, той със сигурност ще бъде една от опциите“.

Президентът на френската футболната федерация, че когато Дешан се оттегли, той може да избере сам своя наследник.

„Ще видим какво ще се случи. Зидан може скоро да поеме ПСЖ, за отбора на Франция трябва да си свободен. Но ще направим всичко, за да предоставим Дидие най-добрите условия, за да спечели това Световно първенство. Искаме да защитим титлата си. Но целта е да се класираме поне за полуфиналите, както обикновено“, каза Льо Грае.

На въпроса дали на Дешан ще бъде предложен нов договор, ако Франция не успее да стигне до полуфинала, той добави:

„Ще обсъдим това по-късно. Той е наш служител, но е и приятел. Имам много добри отношения с него“.