Отборът на Манчестър Юнайтед е готов да предложи нов петгодишен договор на Пол Погба, който ще възлиза на обща стойност 104 милиона паунда. По този начин клубът от „Олд Трафорд“ ще направи последен опит да задържи французина, за когото се твърди, че вече преговаря с френския гранд Пари Сен Жермен.

„Sun“ твърди, че французинът ще стане най-високоплатеният играч във Висшата лига, ако приеме предложението. В момента 28-годишния Погба получава по 290 000 паунда, но според офертата заплатата му ще бъде увеличена до 400 000 на седмица. Това ще надхвърли възнаграждението на Давид Де Хеа, който е най-високо платения в клуба и прибира по 375 000 паунда.

Настоящият договор на Погба изтича след 12 месеца, така че ако той не преподпише, от Юнайтед ще трябва да го продадат през лятото, защото в противен случай рискуват да го изпуснат без пари догодина.

Наскоро Погба заяви, че все още не е получил никакво конкретно предложение от Манчестър Юнайтед, но такова се очаква да има след края на UEFA EURO 2020. Изданието обаче пише, че двете страни вече са установили първоначален контакт, който е бил положителен.