Въпреки че започна сезона с 13 поредни победи и направи огромна заявка за титлата, шампионът на Франция Пари Сен Жермен стъпи за втори пореден път накриво. Това стана в гостуването на Страсбург, като парижани трябва да се радват, че дори не загубиха. 

Битката завърши 1:1, като в последните секунди беше отменено попадение на Адриен Томасон заради засада. Така в крайна сметка момчетата на Томас Тухел продължават без загуба, но определено специалистът има върху какво да мисли заради изявите на тима си. 

Първата част предложи равностоен футбол, като изстрелите на Максим-Ерик Чупо-Мотинг и Юлиан Дракслер не успяха да реализират, преди да се стигне до изненадващата развръзка в каря на полувремето. Тогава елзасците получиха дузпа. 

В 39-та минута удар на играч на Страсбург срещна ръката на Тило Керер, реферът имаше нужда от VAR, за да посочи бялата точка, но го стори в крайна сметка. А от бялата точка в 41-та минута Кени Лала откри резултата, при който дойде и почивката. 

След подновяването на играта гостите се хвърлиха бясно в търсене на обрата. Грешникът Керер опита да се реабилитира в 51-та минута, но изстрелът му беше спасен. Само седем по-късно Единсон Кавани вкара топката в мрежата, но попадението беше отменено заради засада. 

Но в крайна сметка ПСЖ успя да изравни. Това се случи в 71-та минута, когато дотогавашният герой за домакините Кени Лала направи глупава дузпа, от която Кавани беше безпощаден и оформи крайното 1:1. Макар че резултатът можеше да е по-различен в края. 

В последната минута на продължението Адриен Томасон вкара топката в мрежата и вдигна победоносно ръце, но реферите видяха тънката засада и не зачетоха попадението. Така всичко приключи наравно, а ПСЖ определено не убеди с играта си. 

Но въпреки всичко парижани остават необезпокоявани на върха със своите 44 точки, с 14 повече от втория Лил. Страсбург с 22 точки е в средата на таблицата и едва ли ще може да се намеси в битката за евротурнирите.