Отборът на Пари Сен Жермен победи с 3:0 Ним в мача от 26-ия кръг на Лига 1. Два гола за успеха наниза Килиан Мбапе, а Кристофър Нкунку се разписа веднъж. Така парижани заредиха четвърта поредна победа в шампионата и с 68 точки е еднолично на върха.

Ним е 11-ти с 36 пункта.

На два пъти в мача съдията ползва ВАР. С помощта на технологиите две попадения на домакините не бяха зачетени, едно за засада на Мбапе, а другото за игра с ръка на голмайстора.

Именно френският национал бе един от най-дейните футболисти в състава на шампионите. Нападателят непрестанно притесняваше противниковата отбрана, а това даде своя резултат. 

ПСЖ пръв попогледна към вратата на съперника си, като в 12-ата минута Лейвин Курзава засече центриране в пеналта, но покрай вратата.

В 21-ата минута Антони Бриансон бе оставен непокрит и някъде от точката за дузпата с глава прати топката над напречната греда.

Шанс се разкри пред Килиан Мбапе в 34-ата минута, като френският национал стреля от движение, но стражът Бернардони отрази с крак.

Две минути след това Денис Буанга овладя на границата на пеналта и шутира, но встрани от левия стълб.  

В 38-ата минута Килиан Мбапе мушна топката в мрежата, но съдията даде знак за преглед на ситуацията с ВАР. След като се подпомогна с технологиите, реферът видя засада и попадение не бе зачетено.  

 Пет минути преди края на редовното време Марко Верати показа отличен поглед върху играта и пусна дълго извеждащо подаване към Кристофър Нкунку. Последният майсторски овладя на границата на наказателното поле и с изстрел малко пред точката за дузпата успя да преодолее вратаря за 1:0.

В добавеното време на първата част парижани отново вкараха топката в съперниковата врата, но гол пак не бе зачетен заради игра с ръка на Мбапе, установена след намесата на видео асистент рефера.

Домакините започнаха по-активно през второто полувреме. Малко след подновяването на играта Килиан Мбапе започна да тормози противниковата отбрана, а настойчивите му опити бяха увенчани с успех в 69-ата минута. Хуан Бернат получи хубав пас отляво, нахлу в пеналта и пусна веднага към Мбапе, който от границата на вратарското поле оформи 2:0.

До края мача Мбапе продължи да е изключително деен, а това даде резултат. В 84-ата минута той записа втори гол на сметката си и оформи класическата победа на ПСЖ – 3:0.