Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас обвини ПСЖ в нарушаване на правилата за финансов феърплей.

"Критикувам ПСЖ, защото този клуб не генерира толкова пари, колкото струва отборът му. Това изкривява икономическата ситуация в европейския футбол. Как може ПСЖ да обясни факта, че съставът е на стойност около 600 милиона евро? Ако спечелите френското първенство, печелите не повече от 45 милиона евро.

Обърнах се към президента на ПСЖ и президента на френската лига с молба да ми покажат цифри, финансови отчети, като нашите, но никой не ми отговори. Винаги са точно там, когато трябва да ме критикуват, но не искат да ми отговорят. Мога да докажа, че ПСЖ нарушава финансовия феърплей и с цифри. За мен няма никакво значение дали Меси и Неймар остават в ПСЖ, факт е, че този клуб вреди на европейския футбол и аз не съм единственият, който се придържа към това мнение", заяви Тебас пред "L'Equipe".

През август 2021 г. президентът на Байерн Херберт Хайнер също говори за възможни нарушения на финансовия феърплей от ПСЖ.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.