Защитникът на Пари Сен Жермен Дани Алвеш смята, че съотборникът му Неймар има същия проблем, какъвто и Кристиано Роналдо.

„Неймар е известен, милионер и е красив“, сподели Алвеш в интервю за „Folha de Sao Paulo“.

„Неймар е човек, а не е машина. За мен той е като син, като брат. Знам за повечето неща, които минават през главата му. Той е много интелигентен човек. Неймар има всичко това, което днес предизвиква повече завист у хората. Той е милионер, известен и красив. Кристиано Роналдо не прави нищо по-малко от последните осем години“, добави бившият футболист на Барселона.

Алвеш е амбициран да играе за бразилския национален отбор на Мондиал 2022 в Катар, когато футболистът ще бъде на 39 години.

„Въпреки че днешният футбол е много физически, всичко е въпрос на интелигентност. Има много хора, които тичат, а мислят малко. Има хора, които мислят повече и се открояват на терена“, продължи той.

„Аз не съм идиот. Знам, че когато достигнеш възраст, хората мислят, че не можеш да дадеш повече, но подготовката е не само физическа, но и умствена. Моят пример е Шави Ернандес. Няма друг футболист, който съм виждал да играе по-бързо с топката“, каза още Дани Алвеш.