Килиан Мбапе спечели наградата на Съюза на футболистите във Франция (УНФП) за най-добър играч в първенството за трети път в кариерата си. Нападателят има 25 гола в Лига 1 и 36 във всички турнири с екипа на шампиона Пари Сен Жермен.

Мбапе беше победител в анкетата миналата година и през 2019.

„За мен е чест да бъда обявен за най-добър футболист във Франция. Спечелих наградата три пъти поред и това е нещо невероятно”, заяви нападателят на Пари Сен Жермен, който е с изтичащ договор през това лято и все още не се знае дали ще остане при шампионите.

Запитан дали е взел окончателно решение за бъдещето си, 23-годиншният френски национал отговори, че вече го е направил, но отказа да сподели намеренията си.

Мбапе има 168 гола за Пари Сен Жермен след трансфера си от Монако за 180 милиона евро преди пет години.

Брюно Женезио от Рен пък получи наградата за най-добър треньор в Лига 1. В началото на сезона той бе критикуван от медиите заради слабото представяне на отбора му, но Рен в крайна сметка стигна до четвъртото място с офанзивен и атрактивен футбол, отблеязвайки 80 гола в 37 мача.

Най-добър вратар стана Джанлуиджи Донарума от Пари Сен Жермен, а приза сред младоците бе за Уилям Салиба. Той играе за Олимпик Марсилия под наем от Арсенал.