Макар от Пари Сен Жермен официално да твърдят, че звездата Неймар няма да ходи никъде и ще изпълни договора си, действията на играча не предвещават подобна развръзка. Бразилецът продължава да си търси и намира оправдания, за да не участва в предсезонните контроли на парижани. 

Той закъсня със седмица за подготовката на френския шампион и официално причината за това бееш травмата в глезена, която получи в навечерието на Копа Америка в началото на юни. Южноамериканецът не участва в нито една контрола на тима си досега, а вече стана ясно, че отпада от сметките и за последната такава в Азия. 

Проверката е на 30 юли, а в нея Пари Сен Жермен играе с австралийския ФК Сидни. След това през уикенда е мачът за Суперкупата на Франция срещу Рен, а на 11 август почва сезонът в Лига 1. Засега е сигурно, че Неймар няма да е на линия срещу австралийците, а вероятно и срещу Рен. 

Официалната причина за това е, че все още не е наваксал напълно изоставането си във физически план и затова е принуден да се подготвя далеч от останалата група играчи. Разликата е обаче, че целият отбор на ПСЖ и Неймар се намират в различни градове...

Тези малки детайли все повече подсказват, че бъдещето на играча е далеч от "Парк де Пренс", но засега преговорите между клуба и Барселона вървят твърде мудно и може да се стигне до истинска трансферна сага. Летният прозорец затваря на 2 септември.