Защитникът на Барселона Жерар Пике призова Неймар да говори открито за завръщането си на „Камп Ноу”. Лидерът на каталунския клуб обаче призна, че това ще бъде една „сложна” операция.

Бразилецът е пред напускане на Пари Сен Жермен, а спортният директор на клуба Леонардо обяви, че парижани биха се разделили с нападателя си срещу „правилната” цена.

27-годшиният Неймар пристигна във френската столица с рекорден трансфер именно от Барселона, на стойност 222 млн. евро.

Пике призна, че огромна радост би приветствал завръщането на Неймар в Барселона.

„Мисля, че Неймар е страхотен футболист, който познава нашата съблекалня, града и клуба. Има хора, които не бяха доволни от начина, по който той напусна, но пък има и такива, които бяха много радостни от представянето му. Това е една сложна операция. Той е играч на ПСЖ, а ние имаме достатъчно добър отбор, за да спечелим всеки един трофей”, коментира Пике.

„Ако се появи някаква възможност за завръщането му, вие знаете какви взаимоотношения имам с него. Личното мнение обаче не променя нищо. Неймар е този, който трябва да говори открито за това. Разбира се, ние си говорим, но не е правилно да разкривам лични разговори. Ако той иска да излезе и да даде мнението си, то той трябва да се изправи пред всички и да го каже”, сподели още Жерар Пике.