Старши треньорът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино заяви в неделя, че няма да има „никакъв проблем“ с Килиан Мбапе и спекулациите около бъдещето му.

Настоящият договор на световния шампион с Франция изтича през юни, като 23-годишният нападател е свободен да подпише предварително споразумение с друг клуб. Мбапе ще може да напусне със свободен трансфер преди следващия сезон, освен ако не подпише нов контракт на „Парк де Пренс“.

„Във футбола играч може да бъде повлиян от ситуацията около договора му, ако не е достатъчно зрял. Килиан има необходимата зрялост. Това не е проблем“, каза Почетино преди срещата от турнира за Купата на Франция с Ван в понеделник.

ПСЖ от няколко месеца се опитват да убедят Мбапе да остане, но до момента няма споразумение между двете страни и Реал Мадрид е фаворит за подписа му. „Подобно на всички останали, ние се надяваме, че той ще остане в клуба за дълго време. Това е решение за двете страни. За тази година, се надявам, че той ще покаже представянето, което имаше миналия сезон, и че решението ще бъде положително за всички“, добави аржентинецът.

Мбапе има 15 гола в 24 мача във всички турнири за ПСЖ този сезон.