Шефовете на Пари Сен Жермен са уверени, че клубът вече е утвърдена световна марка и това трябва да бъде подплатено с достатъчно пари от спонсорите. И затова те търсят солидна спонсорска сделка с новата компания, чието лого ще стои на екипите на тима от новия сезон. 

Настоящият контракт с Fly Emirates изтича в края на сезона и както беше обявено още през август миналата година, няма да бъде подновяван. А от новия спонсор парижани ще търсят минимум 50 млн. евро на сезон за правото да рекламира. 

Това ще е почти двойно увеличение на сумата, която ПСЖ прибира по досегашната си сделка. Авиокомпанията от Обединените арабски емирства плаща "само" по 30 млн. евро годишно по сделката. Точно нежеланието да дава повече провалиха удължаването на контракта, който е още от 2006 г. 

Според вестник "Паризиен", има поне три кандидата, които са готови да дадат такава сума. Става въпрос за друга авиокомпания, която обаче не е Qatar Airways, финансова институция и застрахователно дружество. Крайният срок за сключване на сделка е 1 юли, когато новият спонсор трябва да бъде представен официално.