Френското дуо от Лига 1 – Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен, са предявили интерес към мениджъра на Нюкасъл Юнайтед Рафаел Бенитес. 59-годишният специалист е свързван с преминаване в няколко клуба през лятото, след като преустанови преговорите за нов договор с „джордитата”.

ПСЖ и Марсилия са двата отбора от Франция, които са влезнали в контакт с представителите на испанския треньор, предава Mirror.

Бенитес отказа да удължи договора си с Нюкасъл, след като не получи необходимите гаранции, че бордът на „свраките” ще му осигури адекватни финансови средства, които да направят така, че отборът да не се чуди дали ще е във Висшата лига и през следващия сезон. През тази година с минимални средства Рафа Бенитес спаси Нюкасъл от изпадане.

Томас Тухел е под голямо напрежение на „Парк де Пренс” след поражението в събота за Купата на Франция във финала срещу Рейн. Марсилия пък ще се впусне в нов проект, след като отборът бе закупен от американеца Франк МакКорт. Именно бизнесменът е силно заинтересован да види начело на новия си отбор Рафа Бенитес.