ПСЖ победи Брест с 2:0 като гост в последния 38-и кръг в Лига 1, но това не бе достатъчно да триумфира с титлата, която отиде в ръцете на Лил.

Брест ПСЖ

източник: Sofascore.com

Парижани стартираха много агресивно двубоя и в 10-ата минута получиха дузпа за нарушение на Роман Февр. Зад топката застана Неймар, но изстрелът на бразилеца премина покрай левия страничен стълб.

В 37-ата минута все пак гостите откриха резултата. Виновникът за 11-метровия наказателен удар Роман Февр отново бе замесен, вкарвайки топката в собствената си врата.

През втората част Анхел Ди Мария стреля опасно от пряк свободен удар, пращайки кълбото опасно покрай дясната греда.

В 66-ата минута Гаетан Шарбоние имаше добра възможност да изравни, но Кейлор Навас спаси, а три минути по-късно Роман Февр принуди вратарят на ПСЖ отново да се намесва решително.

В 71-ата минута гостите удвоиха преднината си. Килиан Мбапе овладя след бърза контраатака, след което реализира хладнокръвно във вратата на домакините.

До края на двубоя ПСЖ продължи да диктува темпото на терена, но не стигна до повече попадения, след като Мауро Икарди и Килиан Мбапе пропуснаха целта.

По този начин парижани завършват на точка зад новия шампион Лил, докато Брест остана над чертата с 41.

От френската Лига 1 изпадат Нант, Ним и Дижон, а в европейските клубни турнири ще играят Лил, ПСЖ, Монако, Лион, Марсилия и Рен.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ЛИГА 1:

Анже – Лил 1:2

Нант – Монпелие 1:2

Метц – Марсилия 1:1

Лион – Ница 2:3

Ланс – Монако 0:0

Сент Етиен – Дижон 0:1

Рен – Ним 2:0

Реймс – Бордо 1:2

Страсбург – Лориен 1:1