Френският шампион Пари Сен Жермен загуби гостуването си на Рен във френската област Бретан. „Червено-черните“ победиха парижкия тим с минималното 1:0 на препълнения си стадион „Парк Роажон“, нанасяйки втора загуба за първенство на носителя на титлата.

Единственото попадение за една от приятните изненади на сезона в Лига 1 отбеляза десният флангови бранител Хамари Траоре точно в средата на второто полувреме. Той засече подаване на своя колега от лявата част на отбраната Адриен Трюфер.

Многомилионната селекция на клуба от столицата изпусна да се откъсне на шест точки от втория Ланс. ПСЖ е с 47, „жълто-червените“ с 44, а тройката оформя Марсилия с 42. С победата Рен събра 37, колкото има и четвъртият Монако. Шести остава Лил с три пункта пасив от бретанци.

БГНЕС
23 снимки


Рен започна доста агресивно срещата. Смелостта на домакините се изрази в опасен удар на Калимуендо, който обаче бе париран от Донарума. В следващите минути липсваха каквито и да е положения. 

Чак в 28-ата минута Калимуендо засече от воле центриране на Трюфер отляво, но Донарума показа страхотен рефлекс и спаси. Десетина минути по-късно колегата на Калимуендо в атака - Амин Гуири, стреля опасно, но отново Донарума бе последна преграда.

Малко след това удар на Меси бе блокиран, но с това се изчерпа всичко по-градивно в предни позиции за парижани.

С началото на вторите 45 минути столичани се активизираха. Рамос стигна една топка на аутлинията и центрира, докато топката бе още у въздуха. Данило засече с глава, но Манданда изпъкна с брилянтно спасяване.

Точно когато частта се преполовяваше и малко след претенции на парижкия тим за дузпа, бретанци откриха. Хамари Траоре засече страхотно подаване по земя на левия бек Андриен Трюфер и не остави шанс на Джиджо Донарума.

Мбапе можеше почти веднага да върне равенството, но останал очи в очи с Манданда, не успя да преодолее френския ветеран.

В самия кра на мача Асиньон може да направи 2:0 при една контра на бретанци, но стреля високо.


FT / Рен - ПСЖ 1:0

1:0 Хамари Траоре 67`

 

Рен: Стив Манданда, Хамари Траоре, Джо Родон, Кристофър Уоо, Артур Теат, Адриен Трюфер, Лесли Угочукву, Ловро Майер, Дезире Дуе, Амин Гуири, Арно Калимуендо

Наставник: Бруно Женезио

ПСЖ: Джанлуиджи Донарума, Серихо Рамос, Маркиньос, Данило Перейра, Норди Мукиеле, Уорън Емери, Витиня, Хуан Бернат, Лионел Меси, Неймар, Юго Екитике

Наставник: Кристоф Галтие