Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас заяви, че предпочита Неймар да не се завръща в първенството, ако не подобри поведението си. Бразилецът напусна Барселона в посока ПСЖ за рекордната сума от 222 млн. евро през август 2017, но може изненадващо да се завърне на „Камп Ноу“ това лято.

„По мое мнение, ако Неймар се държи добре, може да бъде велик играч“, сподели Тебас за испанското радио „Onda Cero“. „Но аз лично смятам, че поведението и ценностите, които поставяме като първенство, са също много важни. Предпочитам друг тип играч. Неймар е чудесен футболист, но ако примерът извън терена не е подходящ, тогава честно казано, предпочитам той да не се завръща в испанската Ла Лига“, добави той.

Неймар отрече обвиненията в изнасилване на жена в Париж, като миналия месец опита да докаже своята невинност, обявявайки публично, че просто си е разменил съобщения с въпросното лице от женски пол. Данъчните власти на Испания също разследват Неймар относно бонус, който той спечелил в Барселона и трансферната сума, заплатена за услугите му от ПСЖ, докато иска същевременно лоялен бонус от каталунците на стойност 26 млн. евро.

На терена, Неймар ще пропусне първите три мача от следващото издание на Шампионска лига заради обиди към съдиите след загубата на ПСЖ от Манчестър Юнайтед. Президентът на парижани Насер ал-Хелайфи настоя миналия месец, че няма да толерира повече „звездно поведение“ – коментари, отправени към 27-годишния футболист на френския шампион. „Колкото повече големи играчи има, толкова по-добре за конкуренцията“, каза още Тебас.

„В случая на Неймар, моето мнение е, че поведението извън терена не е нито особено подходящо, нито добро за конкуренцията. Новините са винаги свързани с това дали даден играч е направил едно или друго. Работихме много през годините в лигата, за да представим правилните ценности и не искаме да променяме този имидж“, завърши президентът на Ла Лига. Неймар изкара четири години в Барселона между 2013-2017, като спечели Шампионската лига и на два пъти Ла Лига. Той реализира 68 гола за четири сезона с екипа на каталунците.