Отборът на ПСЖ се поздрави с победа като гост на Метц с 2:0. Головете за парижани вкараха Анхел ди Мария в 11-ата минута от дузпа и Ерик Максим Чупо-Мотинг две минути преди края на първото полувреме.

Мачът беше прекъснат за кратко в средата на първото полувреме заради плакати с хомофобско съдържание, опънати от феновете на домакините. Fбидите им бяха насочени към ПСЖ и Професионалната футболна лига. От органите на реда на мача реагираха бързо и свалиха обидните транспаранти.

На вратата за ПСЖ стартира Марчин Булка. Полякът беше привлечен през лятото от Челси. Товае показателно, че Алфонсо Ареола ще подсили Реал, като в обратна посока ще премине Кейлор Навас. Дебют направи и 17-годишният халф Адил Аушише, който се превърна в най-младият титуляр в Лига 1 в историята на ПСЖ.

ПСЖ поведоха с точно изпълнена дузпа, изпълнена от Анхел Ди Мария. Идриса Гай нацели гредата с глава, а в края на полувремето Чупо-Мотинг вкара втори гол за гостите.

На Булка така и не му се наложи да се намесва решително.

Така ПСЖ събира актив от 9 точки и се изкачва на върха във временното класиране, преди отборът на Рен, който има пълен актив от точки след три мача, да изиграе своя двубой срещу Ница. Метц остават 14-ти с четири точки. В следващия кръг Пари Сен Жермен домакинстват на Страсбург, докато Метц гостуват на Бордо.