Масимилиано Алегри потвърди, че се нуждае да се върне във футбола и това ще стане през месец септември. Италианецът също така отрече да води преговори с френския шампион Пари Сен Жермен. Бившият наставник на Милан и Ювентус е спряган да поеме редица европейски грандове, като парижани изглеждат най-вероятният клуб, но журналисти се свързаха с Алегри, който отрече тези твърдения.

Те намериха Алегри във френската столица, но той призна, че е там по лични задачи и не е водил преговори да води ПСЖ. „Няма какво да ви кажа за френския клуб, тъй като ще бъде неуважително към Леонардо. В Париж съм, който е уникален град, за да презентирам своята книга и да водя разговори с хората, свързани с нея”, каза Алегри.

„Все още не знам нищо за моето бъдеще – нищо конкретно”.

Алегри призна, че ще прекрати ваканцията си точно една година след последния му футболен ден на работа и каза още – „През септември ще се завърна. Ако искам да си почивам, не трябва да работя, но затова започнах отново да уча нови неща около играта. Уча и английски за моя обща култура, защото когато изляза в чужбина не мога да комуникирам като нормалните хора”, завърши Макс Алегри.