Новото звездно попълнение на Борусия Дортмунд Ерлинг Халанд е невероятен талант и човек, а работната му етика го поставя сред най-добрите футболисти в света, това заяви неговият бивш треньор в РБ Залцбург Джеси Марш.

"Той е много специална личност. Всички вече видяха какъв талант има Ерлинг, видяхте физическите му дадености и скоростта му, които сами по себе си го нареждат сред най-талантливите футболисти в света. Към всичко това добавете желанието му да бъде успешен, работната му етика в тренировките, техническите му умения и колко много влага, за да бъде възможно най-добрия вариант на самия себе си", сподели Марш за „Planet Football Podcast“.

Getty Images
43 снимки

Неговият нов тим обаче не успя да отстрани ПСЖ на 1/8-финалите в Шампионската лига, въпреки че Холанд вкара два гола за победата с 2:1 в първия осминафинален мач. Германците загубиха обаче с 0:2 на "Парк де Пренс". По този повод треньорът на Залцбург заяви:

"Ерлинг ще трябва да се справя с много трудности пред себе си, ще трябва да се справя и със славата. Той гори от желание на терена и иска да носи победи на отбора си. Видяхме това срещу Пари Сен Жермен, но и самият той видя отговора на французите на головете му от първия мач и нещата, които публикува в Инстаграм. Ерлинг е само на 19 и ще прави грешки, това е в реда на нещата. В крайна сметка обаче той винаги иска да е най-добрият и това е ценно качество, което аз не бях виждал преди", каза още специалистът.