Доста интересно изказване направи наставникът на Пари Сен Жермен Томас Тухел след победата над Реал Мадрид с 3:0 на старта на Шампионската лига. Парижани играха без трите си големи звезди в атака - Килиан Мбапе, Неймар и Единсон Кавани, а според германския специалист това има доста положителни страни. 

"Днес играхме като отбор и всички момчета се вложиха до последно. Не е лесно да играеш на високо ниво през три дни, но тази вечер показахме, че ние можем да го направим. Когато сме без Неймар, Мбапе и Кавани това си има своите ползи за нас."

"В такива моменти не излизаме на терена като фаворити, останалите играчи се разтоварват психически и започват да показват абсолютно всичко, на което са способни. Но не искам да кажа, че нямаме нужда от най-добрите си играчи, напротив. Не можем винаги да играем и да печелим без тях", сподели Тухел, който отличи ролята на бившия играч на Евертън Идриса Гей в халфовата линия. 

"Дълго се борих да доведа Гей в отбора. Той е като истински хищник в средата на терена и се бори за всяка топка, отнема много и помага на останалите. С него, Марко Верати и Маркиньос нещата в средата на терена са страхотни. Работата им в мачове като този с Реал е изключително важна."

"Колкото до Анхел ди Мария, не съм съгласен, че днес е блеснал. Той показва това високо ниво от години, а днес нямаше кой да спре вълшебния му ляв крак. Статистиката му казва всичко, той винаги е имал огромна роля за Пари Сен Жермен. И не само това, но помага много и в дефанзивен план", завърши Тухел.