Бразилската звезда на Пари Сен Жермен Неймар беше обвинен от УЕФА в обида към съдиите на мача-реванш от осминафиналите на Шампионската лига с Манчестър Юнайтед, загубен от френския шампион с 1:3.

„Червените дяволи“ се класираха за следващата фаза в надпреварата след реализираната дузпа от Маркъс Рашфорд в четвъртата минута на добавеното време на срещата на „Парк де Пренс“ и продължиха към 1/4-финалите след повече отбелязани голове на чужд терен. 

Дузпата беше отсъдена след използване на системата за видеоповторение ВАР, когато изстрелът на Диого Далот намери ръката на Преснел Кимпембе, но Неймар реагира бурно на решението на главния съдия Дамир Скомина да посочи бялата точка.

„Това е подигравка с футбола – четири човека, които не разбират от футбол, са сложени да гледат повторението на ВАР. Няма никаква дузпа. Как може това да е игра с ръка, когато удря гърба му? Вървете по дяволите!“, написа в емоционален пост в Инстаграм бразилецът. 

УЕФА вече започна дисциплинарна процедура срещу Неймар по обвинение в "обида към главните съдии". Случаят ще бъде решен от Дисциплинарната комисия на УЕФА, а датата на изслушване тепърва ще бъде потвърдена.