Ръководството на Барселона категорично отрече появилата се информация, че вече има постигнато предварително споразумение с Адриен Рабио, както информира „Le Parisien“.

От Пари Сен Жермен обявиха в понеделник, че са прекратили преговорите за подновяването на договора на полузащитника.

От френския клуб също така обявиха, че ако Рабио не бъде продаден през януарския трансферен прозорец, ще прекара остатъка от сезона на резервната скамейка или ще бъде оставен извън състава на Томас Тухел

Във Франция обявиха, че отрицателният отговор на Рабио е мотивиран от предварително споразумение, което футболистът е подписал с Барселона, но от каталунския клуб отрекоха информацията и обявиха, че няма нищо подписано с халфа.

Барселона иска да действа с пълна чистотата по този въпрос. Шефовете на клуба първо проведоха среща с ПСЖ, за да провокират интереса си към играта, а през миналото лято дори отправиха конкретна оферта за халфа, която бе отхвърлена от френския шампион. Имаше и втори опит от страна на Барселона, но ПСЖ обяви, че играча не се продава и започна преговори за подновяването на договора му.

Барселона се оттегли, очаквайки Рабио да не постигне споразумение с Пари Сен Жермен.

От 1 януари Рабио вече може да води преговори законно с всеки клуб и Барселона може да се възползва от открилата се възможност, за да си осигури услугите на 23-годишния футболист.

Le Parisien: Барса и Рабио се споразумяха