Бащата на Неймар – Неймар-старши изобщо не се трогна от крайната позиция, която Пари Сен Жермен публикува във връзка неявяването на нападателя навреме за началото на лятната подготовка. Родителят, който се явява и агент на най-скъпия футболист в историята, оправда отсъствието с ангажиментите на неговия син във връзка с благотворителни каузи.

ПСЖ уведоми публично феновете си, че не е давало разрешение на 27-годишния Неймар, да удължава ваканцията си и обеща да предприеме „необходимите мерки” срещу неговото поведение. Разбира се, в центъра стоят все по-настоятелните информации, че острието има намерение да се завърне в Барселона, откъдето си тръгна срещу рекордните 222 милиона евро само 2 години по-рано.

Неймар-старши заяви, че цялата шумотевица около пропускането началото на подготовката е напълно излишна. „Причината за неговото отсъствие е известна и беше включена в графика ни преди повече от година”, заяви родителят пред „Фокс Спортс”. „Неймар работи с благотворителните мисии, които подкрепяме, а това нямаше как да бъде променено. Той ще се върне обратно на 15 юли.”

„Няма никаква драма в случая. В ПСЖ бяха информирани”, добави Неймар-старши.