След малко повече от два месеца Килиан Мбапе ще бъде свободен да подпише предварителен договор с евентуалния с нов клуб, преди да стане свободен агент в края на месец юни, когато изтича договорът му с Пари Сен Жермен.

Въпреки че ръководството на парижани продължава да се надява, че нападателят ще подпише нов договор, досега Мбапе не дава признаци, че иска да остане на „Парк де Пренс“ на фона на интереса от страна на Реал Мадрид.

По тази причина от ПСЖ вече са започнали с търсенето на евентуален негов заместник, който да формира нов атакуващ триумвират заедно с Неймар и Лионел Меси.

Според „Sky Sports Germany“ едно от имената, които се разглеждат от спортния директор на ПСЖ Леонардо, е това на 19-годишния нападател на РБ Залцбург Карим-Дейвид Адейеми. Роденият в Мюнхен нападател вече има три мача за националния тим на Германия. Той е оприличаван на Мбапе заради стила му на игра – базирана на скорост, отличен дрибъл и нюх към гола. От началото на сезона той има 14 гола и две асистенции във всички турнири.

Той обаче е свързван още с трансфер в Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Интер. Смята се, че цената на младока варира между 30 и 40 милиона евро.