Бъдещето на Лионел Меси се прояснява все повече с наближаването на края ня договора с Пари Сен Жермен през лятото. Всички индикации обаче сочат, че ветеранът ще удължи престоя си във френската столица.

Журналистът на TyC Sports - Гастон Едул, съобщава сега, че Меси устно е дал съгласието си да удължи контракта си с една година – до края на юни 2024-а година. Едул не дава повече подробности относно подробностите по споразумението.

БГНЕС
25 снимки

В последните седмици се писа, че американският Интер Маями е една от потенциалните дестинации пред световния шампион, но Едул отхвърли този слух. Журналистът също така категорично отрече, че има възможност Меси да отиде в Саудитска Арабия, където се заговори, че местният Ал Хилал му предлага 300 милиона евро на година, което е със 100 милиона евро повече от това, което ще получава Кристиано Роналдо в Ал Насър.

След като показа, че все още може да се състезава на най-високо ниво в Катар, Меси иска да остане в Европа и добави поне още една титла от Шампионска лига, която ще бъде и първа в историята на ПСЖ.

Едул добавя, че сега вече е само въпрос на време Меси и ПСЖ да обявят новината за новия договор на аржентинеца.