Ръководствата на Пари Сен Жермен и Валенсия са в напреднали преговори за трансфера на нападателя Гонсало Гедеш, съобщава „ESPN“.

Въпреки че Валенсия не успя да подобри значително своята първоначална оферта от 40 милиона евро, с помощта на агента Жорже Мендеш двата клуба са близо до постигането на споразумение за трансфера и включването на съществена клауза при евентуалната следваща продажба на португалския национал.

Пари Сен Жермен поиска 60 милиона евро за 21-годишния футболист, а Валенсия увеличи своята оферта на 45 милиона евро. Френският шампион ще получи и 20% от евентуална следваща продажба на Гедеш.

21-годишният футболист се очаква да пристигне през следващата седмица във Валенсия и да финализира своя трансфер на „Местая“.

Ако Пари Сен Жермен продаде Гедеш, френският клуб се очаква да използва парите за привличането на Жером Боатенг от Байерн Мюнхен.

Пари Сен Жермен се разочарова, че не успя да финализира трансфера на Гедеш в Уотфорд, тъй като офертата от английския клуб, която бе на стойност 60 милиона евро пристигна твърде късно.

Ако ПСЖ привлече Боатенг, спортният директор на клуба Антеро Енрике ще насочи своето внимание към привличането на нов ляв бек. Трансферната цел на парижани е Алекс Сандро от Ювентус. Треньорът на ПСЖ Томас Тухел иска да подсили състава си с Уендел от Байер Леверкузен или Дани Роуз от Тотнъм.