Звездата на Пари Сен Жермен Неймар даде любопитно интервю за „Gaffer“, в което разкри кое е човешкото качество, което цени най-много у себе си. Бразилецът вярва, че в момента е идол и футболна икона, като се надява да продължава да носи, по собствените му думи, радост на футбола.

„Аз съм много смела личност, куражът е най-ценното ми добро качество. Трудно е да кажа обаче какво може да виждат хората в мен сега. Когато бях малък, беше лесно. Винаги бях момчето, което беше над средното ниво във всяка възрастова група. Винаги играех в най-горните категории и това ме направи популярен в град Сантос. Тогава беше лесно. Но сега? Трудно ми е да отговоря, защото вярвам, че съм станал идол, икона във футбола“, сподели Неймар, който на 5 февруари ще навърши 29 години.

„Сега съм сред най-добрите футболисти в света, много съм горд да съм тук, а също и много горд, че се отнасят към мен като към идол, че ме почитат заради всичко, което съм направил на терена. Надявам се да продължавам да нося радост на футбола“, каза още бразилецът.