Лидерът Пари Сен Жермен продължава по график във френската Лига 1, затваряйки 25-ия кръг с успех – 1:0, като гост на Сент Етиен. Точен за парижани бе Килиан Мбапе в 73-ата минута. Така младият нападател дръпна с още едно попадение в борбата за голмайстор в първенството на своя колега Единсон Кавани, като вече има 19 гола. Уругваецът остава със 17. Успехът гарантира увеличаване на преднината на върха за ПСЖ пред втория Лил, който допусна равенство – 0:0, срещу Монпелие по-рано през деня.

Сент Етиен пък остава пети с 40 точки след 25 изиграни мача.

Отборите на Сент Етиен и Пари Сен Жермен се оттеглиха при нулево равенство на почивка на „Стад Жофроа Гишар”. Първото по-сериозно положение бе пред Моне-Паке, който стреля отблизо, ала Ареола улови топката. В 20-тата минута Килиан Мбапе бе изведен добре отдясно и стреля веднага, но Стефан Руфие изби в ъглов удар.

До края на полувремето Сент Етиен имаше по-изгодните ситуации, но защитата на ПСЖ се справяше и така се стигна до равенството на почивката. Втората част парижани стартираха по-добре на „Жофроа Гишар”, а в 55-ата минута Юлиан Дракслер бе намерен с прецизен пас и остана един срещу един със Стефан Руфие. Германецът стреля, но стражът на домакините някак отрази изстрела.

Четвърт час по-късно Анхел Ди Мария направи добър рейд с топка в крака. Аржентинското острие отправи и шут, но топката премина край десния страничен стълб на Сент Етиен.Така се стигна до 73-ата минута, когато ПСЖ поведе в резултата. Руфие изрита топка напред, а халф на ПСЖ игра с глава и подаде за Дани Алвеш. Бразилецът видя с прекрасно подаване Килиан Мбапе, който стреля мигновено, а ударът бе неспасяем за Руфие – 1:0 за ПСЖ!

В 84-ата минута Моне-Паке стреля от средна дистанция с левия крак, но топката отлетя над напречната греда на Алфонс Ареола. Това бе и по-значимото в края на мача, като домакините опитаха да наложат натиск, който да доведе до гол във вратата на гостите, но до такъв не се стигна. В идния кръг ПСЖ приема Монпелие, а Сент Етиен гостува на Дижон.