Усман Дембеле направи положителен напредък през втория си сезон в Пари Сен Жермен, каза треньорът Луис Енрике в петък, като подкрепи крилото да бъде по-безмилостен голмайстор.

27-годишният френски национал отбеляза 9 гола и даде 17 асистенции в 47 мача за парижани, откакто се присъедини от Барселона за сумата от около 50 милиона евро през август миналата година.

„Усман е като миналия сезон, може би малко по-ефективен по отношение на завършващата фаза“, каза Луис Енрике пред репортери в навечерието на мача на ПСЖ от Лига 1 срещу Реймс.

„Но той винаги е бил решаващ за нас, той има тази способност да побеждава противниците по уникален начин. Може би трябва да работи повече върху своята ефективност. Миналогодишната версия на Дембеле беше много добра, а тази е по-добра и работим върху това да я направим още по-добра“, заяви още Енрике.

ПСЖ загуби нападателя Килиан Мбапе със свободен трансфер в испанския гранд Реал Мадрид през трансферния прозорец в края на сезона, но треньорът няма оплаквания относно своя отбор и каза, че те ще продължат да напредват.

„Мисля, че ще имаме още по-добър отбор през следващата година, дори и да не знам кои играчи ще имаме. Това е положителна мисъл, която се опитвам да предам на клуба. Тази година имаме по-добър отбор от миналата“, добави специалистът.

ПСЖ ще бъде без Марко Асенсио за мача срещу Реймс, след като испанският нападател получи мускулно разтежение на дясното бедро.

Вратарят Джанлуиджи Донарума също продължава да се лекува, след като получи мускулен проблем. Нападателят Гонкало Рамос и защитниците Лукас Ернандес и Преснел Кимпембе все още са аут.